Drijvend groen op het water van Floriade

De drijvers van DobberWeelde zijn nog tot en met 9 oktober te zien tijdens de #Floriade in Almere. Deze land- en tuinbouw tentoonstelling heeft deze editie extra aandacht voor biobased en circulaire toepassingen. Je vindt onze plantendobbers bij het huis van The Exploded View.

Het concept is even simpel als doeltreffend: Van geëxpandeerde #kurk maakten we rechthoekige plaatjes. Daarin uitsparingen voor wat aarde en compost. Daar weer planten in, zowel nat- als droogminnend. Dankzij de kurk is er een optimaal drijfvermogen en omdat ze boven een voorraad #water hangen, hebben de wortels altijd beschikking over drinken in tijden van droogte. Deze unieke combinatie van groen, blauw en bruin levert bijdragen voor mens én natuur! Als je ze in een stenige stad toepast of in een omgeving waar weinig ecologie is te vinden zoals op een dak heb je de volgende voordelen:
+ Het verbetert en hersteld de #waterkwaliteit.
+ Biedt meer mogelijkheden voor #vergroening in de stad.
+ Verminderd warmte bij #hitte-eilanden.
+ Drink- en voederplaats voor #insecten en #vogels.
+ Biedt meerwaarde aan een (daktuin)ontwerp.

De coöperatie #DobberWeelde in oprichting is een samenwerking tussen ecologisch specialisten Arnoud Hanenburg (Pro Suber), Joke Nijburg (Waterschakel), Marijn van Rossum (Earth Kweek) en Tijs vdf van Ruth (WaterLeider). Eerder waren dezelfde drijvers te zien bij de Dutch Design Week in Eindhoven, bij Hogeschool Rotterdam tijdens de #dakendagen en de komende 5 jaar op een experimentendak bij Rotterdam Kleinpolderplein. Naast dit product werken we aan maatwerk oplossingen voor gemeentes en waterschappen. Komende week worden 9 grote ronde drijvers in de gemeente Alphen aan den Rijn te water gelaten. Blijf ons volgen voor meer!

Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die slechts één keer in de 10 jaar in Nederland plaatsvindt. De Nederlandse tuinbouw brengt hier in samenwerking met nationale en internationale deelnemers en partners het thema ‘Growing Green Cities’ tot leven. Trots zijn we dat 600.000 tot 800.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de dobbers kunnen bewonderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *