Experimentendak

Op het dak van het gemeentelijk gebouw op het Kleinpolderplein Rotterdam is in relatie tot het Europees project Life@Urban Roofs een experimenten omgeving ingericht. 7 bedrijven c.q. consortia van deelnemers doen onderzoeken naar biodiversiteit, wateropslag, alternatieve ondergronden (zoals gerecyclede matrassen), 3D geprinte bloembakken en alternatieve dakrand beveiliging op een dak met beperkte belasting. Ook heeft de Hogeschool Rotterdam twee vlakken waarop ze onderzoeken doen en deze data benchmarken met de data die de andere deelnemers kunnen leveren.

Dinsdag 14 juni 2022 was het na ruim twee jaar voorbereiden en het aanvragen van de omgevingsvergunning zover dat de materialen op het dak zijn gehesen. Je vindt naast DobberWeelde de deelnemers: Zoontjes, Donkergroep, ZinCo met groendakmonitor, Hogeschool Rotterdam, Joosten Ecodak en Eddy ID

In verband met veiligheidsregels is een bezoek alleen mogelijk op afspraak. Als je ons een berichtje stuurt, dan komt dat vast wel goed en plant een van de dobbers een bezoek in om samen te kijken en nemen we alle tijd voor je vragen of verzoeken! Mail ons via het contactformulier.