Waterschakel

Joke Nijburg – Adviesbureau Waterschakel.
Adviesbureau Waterschakel is het bureau, dat advies geeft over waterkwaliteit al dan niet in relatie met de waterbodem. Daarbij is Waterschakel vaak de verbindende factor tussen de overheidsorganisaties en de wetenschappelijke instituten. 
Joke gebruikt haar kennis  naast het ‘gezonde ‘ verstand, wat leidt tot pragmatische oplossingen voor diverse ontwerpen en opzetten van pilots. Daarbij is monitoring een vast onderdeel van een project om te onderzoeken hoe het ontwerp uitpakt en of het doel wordt gehaald. 
Haar ‘drive’ is betrokken te zijn bij of opzetten van groene, innovatieve (water)projecten, waar nieuwe technieken of materialen zijn verwerkt. Daarnaast is circulariteit van materialen en biobased producten voor de diverse toepassingen in principe het uitgangspunt. 
De eigenaar houdt ervan om samen met andere pioniers te onderzoeken of en welke nieuwe mogelijkheden er zijn voor productontwikkeling. Daarbij wordt niet geschuwd om buiten de eigen expertise te denken en te ontwikkelen. De kennis van biologische processen komt daarbij van pas en ze is in staat dergelijke projecten op een heel natuurlijke en prettige manier te begeleiden.